Prof.
 A.Gopal

Engineering professor computer & medical technology

Engineering admin officer

Principal Scientist computing & medical technology & agriculture technology

Contact Phone: 8185944713

Orugallu india college with msme.gov.in govt india Govt ts

Orugallu technology india softwaerindustry msme.gov.in comptuer engineering service industrial contrats hanamkonda,Warangal city ts india team nsic.co.in msme.gov.in

Admin office: hno: 5-11-1305, Univerisity road


Hanuman naagar,,hanamkonda,Warangal ts india city

Onlne www.indiainfonet.net

www.orugalluindiacollege.in

Hanuman naagar,hanamkonda,Warangal city telangana telugu


About A.Gopal he is arya vysya hindu industry A.Gopal president university professor & software industry profssionsla professionals team

Industry professionals msme.gov.in Nsic.co.in  kakatiya.ac.in- hanamkonda-kakatiya univeristy warangal city ignou.ac.in univerisity professors team telangana telugu

Hanamkoda,Warangal city telangana india

Date: 17 october-2022

Time: 16:37 India standard time

 

Agriculture and weather sea level scientific research info agriculture info sea level

Environment and agriculture weather info India and the  world.

 


india agriculutre education telugu ts india agriculture envoronment health educaiton temprature increse effect agriculture weather climage educaiton ts india

india govt The Government of India launched National n Plan on Climate Change (NAPCC) on 30thJune, 2008 outlining eight National Missions on climate change. These include: National Solar MissionNational Mission for Enhanced Energy Efficiency

పెరిగిన CO2 వ్యవసాయాన్ని ప్రభావితం చేస్తుందా?


india agriculture education ts india indian telugu hindu in india 18 languages agricuture health education ts india
weather info web india List of cyclones that hit India in 2021-2022

వాతావరణ కార్బన్ డయాక్సైడ్ యొక్క అధిక సాంద్రతలు పంటలను రెండు ముఖ్యమైన మార్గాల్లో ప్రభావితం చేస్తాయని అధ్యయనాలు చూపించాయి: అవి కిరణజన్య సంయోగక్రియ
agricultuyre education ts india with msme.gov.in -https://education.icar.gov.in/Central_university.aspx
రేటును పెంచడం ద్వారా పంట దిగుబడిని పెంచుతాయి, ఇది పెరుగుదలను ప్రోత్సహిస్తుంది మరియు అవి ట్రాన్స్పిరేషన్ ద్వారా నష్టపోయే నీటి పంటలను తగ్గిస్తాయి.

 

పెరుగుతున్న CO2 యొక్క ప్రభావాలు ఏమిటి?

వాతావరణానికి మరింత కార్బన్ డయాక్సైడ్ జోడించడం ద్వారా, ప్రజలు సహజ గ్రీన్హౌస్ ప్రభావాన్ని సూపర్ఛార్జ్ చేస్తున్నారు, దీనివల్ల భూగోళ ఉష్ణోగ్రత పెరుగుతుంది

 

మరింత CO2 మొక్కలను ఎలా ప్రభావితం చేస్తుంది?

వ్యవసాయంపై CO2 పెంపు ప్రభావాల కోసం చిత్ర ఫలితం

వాతావరణంలో పెరుగుతున్న CO2 స్థాయిలు మొక్కల కిరణజన్య సంయోగక్రియను పెంచుతాయి- ప్రభావాన్ని కార్బన్ ఫలదీకరణ ప్రభావం అంటారు. కొత్త పరిశోధన 1982 మరియు 2020 మధ్య, గ్లోబల్ ప్లాంట్ కిరణజన్య సంయోగక్రియ 12 శాతం పెరిగింది, వాతావరణంలో CO2 స్థాయిలు 17 శాతం పెరిగాయి.

 

CO2 ఆహార ఉత్పత్తిని ఎలా ప్రభావితం చేస్తుంది?

ఎలివేటెడ్ CO2 మేత పరిమాణం మరియు నాణ్యత రెండింటినీ కూడా ప్రభావితం చేస్తుంది, తద్వారా జంతువుల పనితీరు మరియు ఉత్పత్తిని ప్రభావితం చేస్తుంది మరియు తత్ఫలితంగా, మాంసం, పాలు మరియు గుడ్లు వంటి జంతు-మూల ఆహారాల నుండి పోషకాల లభ్యత.

చాలా CO2 మొక్కలను దెబ్బతీస్తుందా?

మొక్కలు జీవించడానికి కార్బన్ డయాక్సైడ్ అవసరం అయినప్పటికీ, ఎక్కువ కార్బన్ డయాక్సైడ్ ఇనుము, జింక్ మరియు విటమిన్ సితో సహా మొక్క ఉత్పత్తి చేసే విలువైన పోషకాల మొత్తాన్ని తగ్గిస్తుంది. "పోషకాలు, ముఖ్యంగా ప్రోటీన్ యొక్క నష్టం చాలా తీవ్రమైనది," అని మెట్జ్గర్ చెప్పారు.

 

CO2 pHని ఎలా మారుస్తుంది?

చిత్రం ఫలితం

CO2 నీటిలో కరిగిపోయినప్పుడు, దానిలో కొంత భాగం నీటితో చర్య జరిపి కార్బోనిక్ యాసిడ్ (H2CO3) మారుతుంది. ఇది కార్బోనిక్ యాసిడ్లో ఉండే హైడ్రోజన్ అయాన్లు నీటిని ఆమ్లంగా మారుస్తాయి, pHని తగ్గిస్తాయి



india satilite comptuer digital cyclone images satlite photos taken with comptuer simulation with computer software and weatehr info technology india this software analyse the data scinetist software technology software technology with photo analysys software

వ్యవసాయం నుండి CO2 ఎంత?

వాతావరణ మార్పు మరియు భూమిపై IPCC యొక్క ప్రత్యేక నివేదిక (2019) అంచనా ప్రకారం మొత్తం గ్రీన్హౌస్ వాయు ఉద్గారాలలో 8.5% వరకు వ్యవసాయం నేరుగా బాధ్యత వహిస్తుంది, మరో 14.5% భూమి వినియోగ మార్పు (ప్రధానంగా అభివృద్ధి చెందుతున్న దేశాలలో ఆహారం కోసం భూమిని క్లియర్ చేయడం కోసం అటవీ నిర్మూలన) నుండి వస్తుంది. ఉత్పత్తి).

వాతావరణ మార్పుల వల్ల వ్యవసాయం ఎలా ప్రభావితమవుతుంది?

ఓజోన్, గ్రీన్హౌస్ వాయువులు మరియు వాతావరణ మార్పులలో మార్పులు వ్యవసాయ ఉత్పత్తిదారులను బాగా ప్రభావితం చేస్తాయి ఎందుకంటే వ్యవసాయం మరియు మత్స్య సంపద నిర్దిష్ట వాతావరణ పరిస్థితులపై ఆధారపడి ఉంటుంది. ఉష్ణోగ్రత మార్పులు ఆవాస పరిధులు మరియు పంట నాటడం తేదీలు మారవచ్చు మరియు వాతావరణ మార్పుల కారణంగా కరువు మరియు వరదలు వ్యవసాయ పద్ధతులకు ఆటంకం కలిగిస్తాయి

వాతావరణ మార్పుల వల్ల వ్యవసాయం ఎలా ప్రభావితమవుతుంది?

ఓజోన్, గ్రీన్హౌస్ వాయువులు మరియు వాతావరణ మార్పులలో మార్పులు వ్యవసాయ ఉత్పత్తిదారులను బాగా ప్రభావితం చేస్తాయి ఎందుకంటే వ్యవసాయం మరియు మత్స్య సంపద నిర్దిష్ట వాతావరణ పరిస్థితులపై ఆధారపడి ఉంటుంది. ఉష్ణోగ్రత మార్పులు ఆవాస పరిధులు మరియు పంట నాటడం తేదీలు మారవచ్చు మరియు వాతావరణ మార్పుల కారణంగా కరువు మరియు వరదలు వ్యవసాయ పద్ధతులకు ఆటంకం కలిగిస్తాయి

 

వ్యవసాయంలో గ్రీన్హౌస్ వాయు ఉద్గారాలను ఎలా తగ్గించవచ్చు?

వ్యవసాయ గ్రీన్హౌస్ వాయువులను తగ్గించడం

పశువుల మేత సంకలితాలను ఉపయోగించండి.

మట్టిలో కార్బన్ను సీక్వెస్టర్ చేయడానికి భ్రమణ మేతని ప్రాక్టీస్ చేయండి.

ఎంటరిక్ కిణ్వ ప్రక్రియ నుండి విడుదలయ్యే మీథేన్ను తగ్గించే అధిక నాణ్యత గల ఫీడ్ను ఎంచుకోండి.

మీథేన్ మరియు నైట్రస్ ఆక్సైడ్ తగ్గించడానికి ఎరువును నిర్వహించండి. పేడ నిల్వ సౌకర్యాలను కవర్ చేయండి.

 

అధిక స్థాయి వాతావరణ CO2 వ్యవసాయంపై ప్రభావాలు

పత్రికా ప్రకటన - గ్రీన్హౌస్ వాయు ఉద్గారాల వల్ల వాతావరణంలో పెరిగిన కార్బన్ డయాక్సైడ్ (CO2) సాంద్రతలకు మొక్కల ప్రతిస్పందన, వాతావరణ మార్పుల ఫలితంగా భవిష్యత్తులో సంభవించే ఉష్ణోగ్రత మరియు వర్షపాతంలో వాటి యొక్క సున్నితత్వం వంటివి వ్యవసాయ ఉత్పాదకతకు కీలకమైన అంశం మరియు రాబోయే సంవత్సరాల్లో అగ్రిఫుడ్ వ్యవస్థల స్థిరత్వం. వాస్తవం ఉన్నప్పటికీ, వ్యవసాయంపై వాతావరణ మార్పుల ప్రభావాలకు సంబంధించిన అన్ని మోడలింగ్ దృశ్యాలు వాతావరణంలో CO2 పెరుగుదల యొక్క ప్రభావాలను పరిగణనలోకి తీసుకోవు. ఇప్పుడు, 228 శాస్త్రీయ ప్రచురణల యొక్క మెటా-విశ్లేషణ ద్వారా, ఇటలీలోని JRC (జాయింట్ రీసెర్చ్ సెంటర్) నేతృత్వంలోని అంతర్జాతీయ బృందం మరియు INRAE ​​మరియు UVSQ పరిశోధకులతో సహా అగ్రికల్చరల్ మోడల్స్ ఇంటర్కంపారిజన్ ప్రాజెక్ట్ (AgMIP) సభ్యులు దీని అవసరాన్ని నిర్ధారించారు. మోడలింగ్లో ఎక్కువ పటిష్టత మరియు ఖచ్చితత్వాన్ని సాధించడానికి అన్ని దృశ్యాలలో పెరిగిన వాతావరణ CO2 ప్రభావాలతో సహా. అధ్యయనం యొక్క ఫలితాలు 11 డిసెంబర్ 2020 నేచర్ ఫుడ్లో కనిపించాయి.

 

వాతావరణ మార్పు ఆహార లభ్యతకు అంతరాయం కలిగిస్తుంది, ఆహారానికి ప్రాప్యతను తగ్గిస్తుంది మరియు ఆహార నాణ్యతను ప్రభావితం చేస్తుంది. ఉదాహరణకు, అంచనా వేసిన ఉష్ణోగ్రతలలో పెరుగుదల, అవపాతం నమూనాలలో మార్పులు, తీవ్రమైన వాతావరణ సంఘటనలలో మార్పులు మరియు నీటి లభ్యతలో తగ్గుదల వల్ల వ్యవసాయ ఉత్పాదకత తగ్గుతుంది.

 

అధిక ఉష్ణోగ్రత వ్యవసాయాన్ని ఎలా ప్రభావితం చేస్తుంది?

వాతావరణ మార్పు వ్యవసాయాన్ని వివిధ మార్గాల్లో ప్రభావితం చేస్తుంది. నిర్దిష్ట ఉష్ణోగ్రతల పరిధికి మించి, వేడెక్కడం దిగుబడిని తగ్గిస్తుంది ఎందుకంటే పంటలు వాటి అభివృద్ధిని వేగవంతం చేస్తాయి, ప్రక్రియలో తక్కువ ధాన్యాన్ని ఉత్పత్తి చేస్తాయి. మరియు అధిక ఉష్ణోగ్రతలు తేమను పొందే మరియు ఉపయోగించుకునే మొక్కల సామర్థ్యానికి కూడా ఆటంకం కలిగిస్తాయి.

ఉష్ణోగ్రత పెరగడానికి కారణం ఏమిటి?

అధిక ఉష్ణోగ్రతలు పెరగడం వల్ల వ్యవసాయంపై ప్రభావం చూపడం వల్ల చిత్ర ఫలితం

గ్రీన్హౌస్ వాయువులు

 

కార్బన్ డయాక్సైడ్, మీథేన్ మరియు నైట్రస్ ఆక్సైడ్ సాంద్రతలు ఇప్పుడు EA లో ఎక్కువగా ఉన్నాయి

 

సముద్ర ఉష్ణోగ్రతల పెరుగుదల, హిందూ మహాసముద్ర ప్రాంతంలో తుఫానులు పెరుగుతాయి: నివేదిక

ప్రపంచ సగటు 0.7°C కంటే ఉష్ణోగ్రత 0.3°C అధికం; గత రెండు సంవత్సరాలలో తుఫానుల సంఖ్య, తీవ్రత మరియు అనూహ్యతలో గణనీయమైన పెరుగుదల కనిపించింది

ఉష్ణమండల హిందూ మహాసముద్రంలో సముద్ర ఉపరితల ఉష్ణోగ్రతలు పెరగడం మరియుప్రాంతంలో చాలా తీవ్రమైన తుఫానుల ఫ్రీక్వెన్సీ పెరుగుదల జూన్ 17, 2020న కేంద్ర భూ శాస్త్రాల మంత్రిత్వ శాఖ ప్రచురించిన మొదటి వాతావరణ మార్పు అంచనా నివేదిక ద్వారా ఎత్తి చూపబడింది.

 

1951-2015 మధ్య ఉష్ణమండల హిందూ మహాసముద్రంలో సముద్ర ఉపరితల ఉష్ణోగ్రతలు సగటున ఒక డిగ్రీ సెల్సియస్ పెరిగాయని భారత ప్రాంతంపై వాతావరణ మార్పుల అంచనా పేరుతో నివేదిక పేర్కొంది.

 

నివేదిక ప్రకారం, ఈ ఉష్ణోగ్రత పెరుగుదల ప్రపంచ సగటు 0.7 ° C కంటే 0.3 ° C ఎక్కువగా ఉంది. ఉష్ణమండల హిందూ మహాసముద్రం యొక్క ఎగువ 700 మీటర్లలో సముద్రపు వేడి కంటెంట్ కూడా అదే కాలంలో పెరిగింది, గత రెండు దశాబ్దాలుగా ఆకస్మిక పెరుగుదలను ప్రదర్శిస్తోంది.

 

మహాసముద్రాలు గ్రీన్‌హౌస్ వాయువు (GHG) ఉద్గారాల వల్ల కలిగే వేడెక్కడంలో 90 శాతం గ్రహిస్తాయి, ఇవి మరింత తీవ్రమైన తుఫానులు, సముద్ర మట్టం పెరుగుదల మరియు ధ్రువ మంచు అల్మారాలు వేగంగా కరిగిపోవడానికి దారితీస్తాయి.

 

ఉత్తర హిందూ మహాసముద్రం (NIO) ప్రాంతంలో సముద్ర మట్టాలు 1993 మరియు 2017 మధ్య ప్రతి సంవత్సరం 3.3 మిల్లీమీటర్లు పెరిగాయి, ఇది 1874 మరియు 2004 మధ్య కొలిచిన సంవత్సరానికి గరిష్టంగా 1.75 మి.మీ. కంటే దాదాపు రెట్టింపు, నివేదిక పేర్కొంది.

 

గత శతాబ్దం చివరి సగం మరియు 21వ శతాబ్దపు మొదటి రెండు దశాబ్దాలలో తుఫానుల మొత్తం పౌనఃపున్యం తగ్గినప్పటికీ, గత రెండు దశాబ్దాలలో చాలా తీవ్రమైన తుఫానుల ఫ్రీక్వెన్సీ కూడాప్రాంతంలో దశాబ్దానికి ఒకటి చొప్పున పెరిగిందని నివేదిక పేర్కొంది.

 

గత రెండేళ్లుగా NIO ప్రాంతంలో తుఫానుల సంఖ్య, తీవ్రత మరియు అనూహ్యతలో గణనీయమైన పెరుగుదల కనిపించింది, తాజాది బంగాళాఖాతంలో సూపర్ సైక్లోన్ అంఫాన్ మరియు అరేబియా సముద్రంలో చాలా తీవ్రమైన తుఫాను నిసర్గ.

 

GHG ఉద్గారాలను అరికట్టకపోతేపోకడలన్నీ పెరుగుతూనే ఉంటాయి. GHG ఉద్గారాల నుండి గ్లోబల్ వార్మింగ్ భారతదేశానికి ప్రత్యేకమైన సవాళ్లను అందిస్తుంది.

 

"రుతుపవన తీవ్రతలు భారతదేశానికి ప్రత్యేకమైనవి: మరింత తీవ్రమైన తడి కాలాలు మరియు విస్తృతమైన వరదలు మరియు కరువులతో తరచుగా మరియు ఎక్కువ పొడి కాలాలు" అని USలోని మేరీల్యాండ్ విశ్వవిద్యాలయంలో వాతావరణ శాస్త్రవేత్త రఘు ముర్తుగుద్దే అన్నారు.

 

"ఇది మరింత తీవ్రమైన తుఫానులు మరియు సముద్ర మట్టం పెరుగుదలతో కలిపి, భారతదేశాన్ని అత్యంత హాని కలిగించే దేశాలలో ఒకటిగా మార్చింది," అన్నారాయన.

 

ఇది ప్రాంతీయ భౌగోళిక రాజకీయ స్థిరత్వానికి కూడా ప్రాముఖ్యతను కలిగి ఉంది, ఎందుకంటే దేశం యొక్క పొరుగువారి దుర్బలత్వాలు జాతీయ భద్రత మరియు మానవతా సంక్షోభాలుగా మారుతున్నాయి, ముర్తుగుద్దె ప్రకారం.

 

భారతదేశంలోని సగటు ఉష్ణోగ్రతలలో 0.7 డిగ్రీల సెల్సియస్ మార్పు గమనించినందునప్రాంతంలో ఇప్పటికే విపరీతమైన వాతావరణ సంఘటనలు పెరిగాయని పూణేలోని ఇండియన్ ఇన్‌స్టిట్యూట్ ఆఫ్ ట్రాపికల్ మెటియోరాలజీకి చెందిన వాతావరణ శాస్త్రవేత్త రాక్సీ మాథ్యూ కోల్ చెప్పారు.

 

వర్షపాతం నమూనాలు మారాయి. భారీ వర్షపాతం సంఘటనలతో అడపాదడపా పొడి స్పెల్‌లు ఎక్కువ. అరేబియా సముద్రం మీద చాలా తీవ్రమైన తుఫానుల ఫ్రీక్వెన్సీ పెరిగింది, ”అని ఆయన చెప్పారు. "హిమాలయాల మీదుగా, హిమానీనదం తిరోగమనం వేగంగా జరుగుతోంది. హిమానీనదం కరుగుతుంది మరియు సముద్రపు వేడెక్కడం హిందూ మహాసముద్రం అంతటా సముద్ర మట్టాన్ని పెంచింది, ”అన్నారాయన.

Increasing sea surface temperatures in the tropical Indian Ocean and an increase in frequency of very severe cyclones in the region were pointed out by the first climate change assessment report published by the Union Ministry of Earth Sciences on June 17, 2020.

 

Sea surface temperatures in the tropical Indian Ocean rose by one degree Celsius on average between 1951-2015, said the report, titled Assessment of Climate Change over the Indian Region.

 

This temperature rise was 0.3°C higher than the global average of 0.7°C, according to the report. Ocean heat content in the top 700 metres of the tropical Indian Ocean also rose in the same period, with the past two decades displaying an abrupt rise.

 

Oceans absorb around 90 per cent of the warming caused by greenhouse gas (GHG) emissions that can, in turn, lead to more intense cyclones, sea level rise and faster melting of polar ice shelves.

 

Sea levels in the North Indian Ocean (NIO) region rose by 3.3 millimetres every year between 1993 and 2017, almost double the maximum rate of 1.75 mm per year measured between 1874 and 2004, the report said.

 

The frequency of very severe cyclones also increased in the region by one per decade in the last two decades even though overall frequency of cyclones decreased in the latter half of the last century and the first two decades of the 21st century, said the report.

 

The last two years saw a significant rise in number, intensity and unpredictability of cyclones in the NIO region, the latest being super cyclone Amphan in the Bay of Bengal and very severe cyclone Nisarga in the Arabian Sea.

 

All these trends will continue to rise if GHG emissions are not curbed. Global warming from GHG emissions presents unique challenges for India.

 

, US.Raghu Murtugudde, a climate scientist at the University of Maryland, US.

 

“This is combined with more intense cyclones and sea level rise, making India one of the most vulnerable countries,” he added.

 

This also held significance for regional geopolitical stability, as vulnerabilities of the country’s neighbours end up becoming national security and humanitarian crises, something already obvious in, according to Murtugudde.

 

There was already a spike in extreme weather events over the region because of the observed change of 0.7°C in average temperatures over India, said Roxy Mathew Koll, a climate scientist at the Indian Institute of Tropical Meteorology, Pune.

 

“Rainfall patterns have changed. There are longer dry spells intermittent with heavy rainfall events. The frequency of very severe cyclones has increased over the Arabian Sea,” he said. “Over the Himalayas, the glacier retreat is going at a fast pace. Glacier melt and ocean warming raised sea level across the Indian Ocean,” he added.

 

Recent records showed a sea level change of three centimetres per decade along the Mumbai coast, with a change of five centimetres per decade along the Kolkata coast, according to Koll.

 

Temperatures are projected to rise by 2.7°C by 2040 and 4.4°C by the end of the century, according to the report.

 

ఇటీవలి రికార్డులు ముంబై తీరం వెంబడి దశాబ్దానికి మూడు సెంటీమీటర్ల సముద్ర మట్టం మార్పును చూపించాయి, కోల్‌కతా తీరం వెంబడి దశాబ్దానికి ఐదు సెంటీమీటర్ల మార్పు, కొల్ ప్రకారం.

 

నివేదిక ప్రకారం, 2040 నాటికి ఉష్ణోగ్రతలు 2.7 ° C మరియు శతాబ్దం చివరి నాటికి 4.4 ° C పెరుగుతాయని అంచనా వేయబడింది.

does increased CO2 affect agriculture?

Studies have shown that higher concentrations of atmospheric carbon dioxide affect crops in two important ways: they boost crop yields by increasing the rate of photosynthesis, which spurs growth, and they reduce the amount of water crops lose through transpiration

 

What are the effects of increasing CO2?

By adding more carbon dioxide to the atmosphere, people are supercharging the natural greenhouse effect, causing global temperature to rise

 

How does more CO2 affect plants?

Image result for CO2 INCRESE EFFECTS ON AGRICULTURE

Rising levels of CO2 in the atmosphere drive an increase in plant photosynthesis—an effect known as the carbon fertilization effect. New research has found that between 1982 and 2020, global plant photosynthesis grew 12 percent, tracking CO2 levels in the atmosphere as they rose 17 percent

 

How does CO2 affect food production?

Elevated CO2 also affects both the quantity and quality of forage, thereby affecting animal performance and production and, consequently, the availability of nutrients from animal-source foods, such as meat, milk, and eggs.

Can too much CO2 hurt plants?

Though carbon dioxide is necessary for plants to live, too much carbon dioxide can reduce the amount of valuable nutrients the plant produces including iron, zinc and vitamin C. “The loss of nutrients, particularly protein, is serious,” Metzger said.

 

How does CO2 change pH?

Image result

When CO2 is dissolved in water, a part of it reacts with water to become carbonic acid (H2CO3). It is the hydrogen ions present in carbonic acid that make water acidic, lowering the pH

How much CO2 is from agriculture?

The IPCC's Special Report on Climate Change and Land (2019) estimates that agriculture is directly responsible for up to 8.5% of all greenhouse gas emissions with a further 14.5% coming from land use change (mainly deforestation in the developing world to clear land for food production).

How is agriculture affected by climate change?

Changes in ozone, greenhouse gases and climate change affect agricultural producers greatly because agriculture and fisheries depend on specific climate conditions. Temperature changes can cause habitat ranges and crop planting dates to shift and droughts and floods due to climate change may hinder farming practices

How is agriculture affected by climate change?

Changes in ozone, greenhouse gases and climate change affect agricultural producers greatly because agriculture and fisheries depend on specific climate conditions. Temperature changes can cause habitat ranges and crop planting dates to shift and droughts and floods due to climate change may hinder farming practices

 

How can we reduce greenhouse gas emissions in agriculture?

Reducing agricultural greenhouse gases

Use livestock feed additives.

Practice rotational grazing to sequester carbon in the soil.

Select high quality feed that will reduce methane released from enteric fermentation.

Manage manure to reduce methane and nitrous oxide. Cover manure storage facilities.

 

Impacts on agriculture of higher levels of atmospheric CO2

PRESS RELEASE - The response of plants to increased levels of carbon dioxide (CO2) concentration in the atmosphere caused by greenhouse gas emissions will, like their sensitivity to future variations in temperature and rainfall resulting from climate change, be a critical factor for agricultural productivity and the sustainability of agrifood systems in years to come. Despite this fact, not all modelling scenarios for the impacts of climate change on agriculture take the effects of the increase in CO2 in the atmosphere into account. Now, through a meta-analysis of 228 scientific publications, an international team led by the JRC (Joint Research Centre) in Italy and members of the Agricultural Models Intercomparison Project (AgMIP), including researchers from INRAE and UVSQ, has confirmed the necessity of including the effects of increased atmospheric CO2 in all scenarios to achieve greater robustness and accuracy in modelling. The results of the study appeared in Nature Food on 11 December 2020.

 

Climate change can disrupt food availability, reduce access to food, and affect food quality. For example, projected increases in temperatures, changes in precipitation patterns, changes in extreme weather events, and reductions in water availability may all result in reduced agricultural productivity.

 

How does high temperature affect agriculture?

Climate change can affect agriculture in a variety of ways. Beyond a certain range of temperatures, warming tends to reduce yields because crops speed through their develop- ment, producing less grain in the process. And higher tem- peratures also interfere with the ability of plants to get and use moisture.

What is the cause of rising temperature?

Image result for WHAT IS CAUSE HIGH TEMPERATURE RISING AFFECT AGRICULTURE

Greenhouse Gases

 

Carbon dioxide, methane, and nitrous oxide concentrations are now more abundant in the ea


Global CO2 emissions from fossil fuels How have global emissions of carbon dioxide (CO2) changed over time? In this chart we see the growth of global emissions from the mid-18th century through to today. We see that prior to the Industrial Revolution, emissions were very low. Growth in emissions was still relatively slow until the mid-20th century. In 1950 the world emitted 6 billion tonnes of CO2. By 1990 this had almost quadrupled, reaching more than 22 billion tonnes. Emissions have continued to grow rapidly; we now emit over 34 billion tonnes each year. Emissions growth has slowed over the last few years, but they have yet to reach their peak. the becuuse rsing temparatuer earth atmospheere oxygern dicrese it effects agriculturem, food supply and health of human livin beings earth.
WHAT IS CLIMATE CHANGE? Climate change is a broad term used to refer to changes in the Earth’s climates, at local, regional, or global scales, and can also refer to the effects of these changes. In recent decades, the term ‘climate change’ is most often used to describe changes in the Earth’s climate driven primarily by human activity since the pre-Industrial period (c. 1850 onwards), particularly the burning of fossil fuels and removal of forests, resulting in a relatively rapid increase in carbon dioxide concentration in the Earth’s atmosphere. 1 2 Global warming is a term often used interchangeably with climate change, as it is one of the most important measures of global changes. Global warming refers to the rise in average global temperatures, which is linked to significant impacts on humans, wildlife, and ecosystems around the world. Because there are more factors and impacts than only rising surface temperatures, the term climate change is used to include these additional impacts. There is strong consensus among scientists, representing 97% of actively publishing climate scientists, that human influence has been the dominant cause of observed warming trends since the 20th century. 3 The concentration of carbon dioxide in the atmosphere has risen from hovering around 280 parts per million (ppm) in pre-Industrial time, to 413 ppm as of early 2020. 4 5 This concentration of carbon dioxide is unprecedented in recorded history. Scientists have reported that we need to return to a ‘safe’ concentration of 350 ppm by 2100 in order to stabilize global warming if effect agricuytlure food production and health of human livin beings earth.
WHAT IS CLIMATE CHANGE? Climate change is a broad term used to refer to changes in the Earth’s climates, at local, regional, or global scales, and can also refer to the effects of these changes. In recent decades, the term ‘climate change’ is most often used to describe changes in the Earth’s climate driven primarily by human activity since the pre-Industrial period (c. 1850 onwards), particularly the burning of fossil fuels and removal of forests, resulting in a relatively rapid increase in carbon dioxide concentration in the Earth’s atmosphere. 1 2 Global warming is a term often used interchangeably with climate change, as it is one of the most important measures of global changes. Global warming refers to the rise in average global temperatures, which is linked to significant impacts on humans, wildlife, and ecosystems around the world. Because there are more factors and impacts than only rising surface temperatures, the term climate change is used to include these additional impacts. There is strong consensus among scientists, representing 97% of actively publishing climate scientists, that human influence has been the dominant cause of observed warming trends since the 20th century. 3 The concentration of carbon dioxide in the atmosphere has risen from hovering around 280 parts per million (ppm) in pre-Industrial time, to 413 ppm as of early 2020. 4 5 This concentration of carbon dioxide is unprecedented in recorded history. Scientists have reported that we need to return to a ‘safe’ concentration of 350 ppm by 2100 in order to stabilize global warming.